Skip to content

Zo verander je het adres van je Facebookpagina!

Blog FB URL aanpassen

Zo verander je het adres van je Facebookpagina!

Ik kom het op dit moment om de haverklap tegen: bedrijven met een Facebookpagina als facebook.com/slagerijdewild9574785234. Zo jammer, want het is natuurlijk niet te doen om te verwijzen naar zo’n ontypbaar adres, bijvoorbeeld in een advertentie. 

Toen ik de Facebookpagina van Dullemond Media net had aangemaakt, was het adres ook iets van facebook.com/dullemondmedia4908490852. Daar heb ik natuurlijk zodra het kon facebook.com/dullemondmedia van gemaakt!

Zodra je meer dan 25 volgers hebt, is het supermakkelijk om het website-adres (URL) van je Facebookpagina aan te passen. Ik leg het je in 3 simpele stappen uit.

Stap 1: ga naar Instellingen

Ga eerst naar je Facebookpagina, en dan naar Instellingen. Zie het rood omcirkelde gedeelte in dit screenshot: 

Stap 2: ga naar Pagina-informatie

Ga onder Instellingen naar het kopje ‘Pagina-informatie’. Zie het rood omcirkelde gedeelte in dit screenshot: 

Stap 3: vul je nieuwe URL in

Klik op ‘Paginagegevens bewerken’. Je ziet nu twee velden: Naam en Gebruikersnaam. Je moet in dit geval de tweede hebben, Gebruikersnaam:

Haal nu in ieder geval die hele rij cijfers weg, of kies een geheel nieuwe gebruikersnaam.

Kies een makkelijke naam

Persoonlijk zou ik altijd kiezen voor de makkelijkste naam, dus zonder hoofdletters, streepjes, punten of andere leestekens. Soms heeft iemand anders de naam die jij wilt al ingepikt, en moet je iets anders bedenken. Als facebook.com/vishandeljansen al bezet is, kun je er bijvoorbeeld vishandel-jansen of vishandeljansenamsterdam van maken.

Dat is alles! Zodra het vinkje naast je gebruikersnaam groen is, is het klaar. Je hoeft niet op opslaan te klikken. 

Hulp & workshop Facebook

Kun je wel wat hulp gebruiken met je Facebookpagina? Bijvoorbeeld het aanpassen van de naam, gebruikersnaam, omslagfoto of het maken van leuke berichten, afbeeldingen of video’s? Of misschien wil je een nieuwe Facebookpagina aanmaken? Je kunt mij altijd inschakelen, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Begin 2021 geef ik in Wolvega een workshop ‘De basis van Facebook voor ondernemers’. Wil je een berichtje krijgen zodra ik weet wanneer & waar precies, stuur me dan even een mailtje: magda@dullemondmedia.nl.

Magda Dullemond

Deel dit artikel

Recente blogs